Opbevaring af ikke-investerede kontanter i en Kontantkonto

En ny løsning for opbevaringen af kontanter vil blive tilbudt til vores kunder. En personlig Kontantkonto med et IBAN vil blive direkte forbundet med din DEGIRO investeringskonto.

Beskyttelse af dine ikke-investerede kontanter

Indtil nu, når du bliver kunde hos DEGIRO, giver du en stående ordre om at investere dine ubrugte penge i en pengemarkedsfond (PMF).

Vi vil gradvist erstatte denne opsætning med en personlig Kontantkonto i dit navn hos flatexDEGIRO bank. Dine penge opbevares derefter på en adskilt personlig bankkonto med et personligt IBAN. Dette betyder, at dine penge derefter også er garanteret op til € 100.000, da den relevante tyske indskudsgarantiordning (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken) gælder. Din nye Kontantkonto vil være direkte forbundet med din eksisterende DEGIRO-investeringskonto. Det er ikke muligt at bruge denne Kontantkonto til andre bankformål. Du kan kun bruge den til at holde penge, så de er let tilgængelige for investeringer på din DEGIRO konto.

Sammenligning af ændringer

Tidligere opsætning
Ikke-investerede kontanter opbevaret i Morgan Stanly Liquidity Fund eller Fundshare Cash Fund
Type Pengemarkedsfond
Nye opsætning
Ikke-investerede kontanter opbevaret i Kontantkonti (flatexDEGIRO Bank)
Type Bankkonto (IBAN)

Gradvis udrulning af Kontantkonto tilgængelighed

Muligheden for at holde penge på en personlig Kontantkonto hos flatexDEGIRO Bank rulles gradvist ud til DEGIRO kunder. Under denne overgang er det muligt, at nye kunder først vil bruge Pengemarkedsfond-løsningen til at holde deres ubrugte penge og senere få adgang til den personlige Kontantkonto-løsning.

Når din Kontantkonto er tilgængelig

Så snart DKK Kontantkontoen bliver tilgængelig for dig, informere vi dig via e-mail. For at åbne din Kontantkonto er alt, hvad du skal gøre, at udfylde den onlineformular. Den vil blive gjort tilgængelig for dig på handelsplatformen, når du logger ind. Det tager kun et par minutter af din tid at udfylde.

Hvad sker der med PMF’en?

Med indførelsen af Kontantkonti vil vi gradvist afslutte PMF-løsningen til ikke-investerede kontanter. Dette betyder, at du i fremtiden ikke længere vil være i stand til automatisk at holde dine penge i pengemarkedsfonde via stående ordre. Vi kommunikerer de nøjagtige datoer og detaljer via e-mail.

Vi erstatter pengemarkedsfonde for alle valutaer. Vi informerer dig, når Kontantkonti i specifikke valutaer er tilgængelige.

Bemærk, at 45 dage efter, at vi har givet dig muligheden for at åbne din Kontantkonto, vil vi ikke længere kompensere PMF'ens negative renter i overensstemmelse med DEGIROs kompensationspolitik.

Sammenligning af ændringer

Tidligere opsætning
Ikke-investerede kontanter opbevaret i Morgan Stanly Liquidity Fund eller Fundshare Cash Fund
Type Pengemarkedsfond
Nye opsætning
Ikke-investerede kontanter opbevaret i Kontantkonti (flatexDEGIRO Bank)
Type Bankkonto (IBAN)

"Så snart at Kontantkontoen bliver tilgængelig for dig, vil vi give dig besked via e-mail."

Negativ rente og kompensation

Brug af en Kontantkonto er en sikker og effektiv bankløsning til at holde ikke-investerede kontanter, der er knyttet til din DEGIRO-investeringskonto. Alle de penge, der opbevares på din Kontantkonto, kan bruges direkte til handel såvel som margin på din DEGIRO-investeringskonto.

Ligesom med de nuværende pengemarkedsfonde har Kontantkonti en ulempe, nemlig muligheden for negativ rente. Først tilbyder vi kun EUR Kontantkonti. Den rente, der tilbydes af flatexDEGIRO Bank for EUR Kontantkonti, er i øjeblikket -0,50% (juli 2021). For kontanter i USD og GBP er der i øjeblikket ingen negativ rente.

Med hensyn til den negative rente på Kontantkontoen vil DEGIRO tilbyde en kompensationspolitik svarende til PMF-kompensationspolitikken. Negativ rente på Kontantkontoen kompenseres delvist af DEGIRO på uforpligtende basis på følgende måde:

  • Kompensation vil kun blive givet for de første DKK 20.000 i kontante beholdninger for Kontantkontoen i din basisvaluta (DKK). Negativ rente på højere beløb end dette kompenseres ikke.

    Eksempel

    du har DKK 25.000 på din Kontantkonto med en rente på -0,50% på årsbasis. Den negative rente på DKK 100 betalt som et resultat af de første DKK 20.000 på din konto kompenseres af DEGIRO. Du pådrager DKK 25 i negativ rente på de resterende DKK 5000.

  • Hvis du har betalt DKK 2.500 eller mere i transaktionsgebyrer i løbet af en 60-dages periode, gives der kompensation for de første DKK 750.000 i kontante beholdninger af Kontantkontoen i din basisvaluta (DKK). Dette vil blive gennemgået i begyndelsen af hver måned.

    Eksempel

    Du har DKK 400,000 i din Kontantkonto, med en rente på 0.50% på årsbasis. Men du har betalt over DKK 2.500 I transaktionsgebyrer i løbet en 60-dags periode. De DKK 2.000 opstået som et resultat af negativ rente kompenseres derefter af DEGIRO.

Der er ingen indgangs-, udgangs- eller andre omkostninger for Kontantkontiene.

Om flatexDEGIRO

DEGIRO er en del af flatexDEGIRO-gruppen, en af de 160 største tyske virksomheder, der er noteret på SDAX. Koncernens vision for 2025 er at betjene mere end 3 millioner kunder over hele Europa og udføre mindst 100 millioner handler om året. Du kan læse mere om vores partnerskab med flatex her.

Dine aktiver er forsikret under den tyske lovpligtige indskudsgarantiordning. flatexDEGIRO Bank er beskyttet af kompensationsordningen for tyske private banker (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken). Ordningen med indskudsgaranti beskytter op til € 100.000 pr. kunde. Flere oplysninger om kompensationsordningen for tyske private banker kan findes her.

DEGIRO B.V. fusionerede med flatexDEGIRO Bank AG i begyndelsen af 2021 og skabte den største online execution-only mægler i Europa med sin egen banklicens.

flatexDEGIRO Bank AG er under tilsyn af den tyske regulator for finansielle markeder, BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Klik her for mere information om BaFin.

Ofte Stillede Spørgsmål

Så snart du har åbnet din (flatex) Kontantkonto med et unikt IBAN, vil du ikke længere indbetale penge til Stichting DEGIRO's bankkonto, men i stedet til dit nye personlige IBAN med flatexDEGIRO Bank. Du kan finde dette nummer og yderligere instruktioner, når du logger ind på handelsplatformen. Hvis du ved et uheld har foretaget en pengeoverførsel til Stichting DEGIRO's bankkonto, vil dette blive returneret til dig.

Da indbetalinger og udbetalinger foretages fra din Kontantkonto i flatexDEGIRO Bank, er det ikke længere muligt at oprette forbindelse til en sekundær bankkonto. Derfor vil du kun kunne bruge din nuværende primære bankkonto til indbetalinger og udbetalinger. Du kan ændre din primære bankkonto maksimalt tre gange om året (pr. 12 måneder). Se yderligere instruktioner i handelsplatformen. Hvis du ved et uheld har foretaget en pengeoverførsel til Stichting DEGIRO's bankkonto, vil dette blive returneret til dig.

For valutaer, som vi endnu ikke tilbyder Kontantkonti for, fortsætter du med at bruge pengemarkedsfonden. Vi vil informere dig, når kontantkonti i andre valutaer er tilgængelig.

Nej, der er ingen omkostninger forbundet med at have Kontantkonti eller indbetale / udbetale penge. Bemærk, at EUR-kontoen er underlagt en negativ rente på -0,50%. Se også dette dokument med en oversigt over gebyrerne og tjenesterne for Kontantkontoen. Flere oplysninger om kompensation for negativ rente kan findes ovenfor på denne side under ‘Negativ rente og kompensation’ .

Nej, du kan kun bruge dem til at holde penge, så de er let tilgængelige for investeringer på din DEGIRO-konto.

Nej, dette vil ikke være muligt. Med indførelsen af Kontantkonti vil vi gradvis afslutte pengemarkedsfondløsningen til besiddelse af ikke-investerede penge.

Dette betyder, at du i fremtiden ikke længere vil være i stand til automatisk at holde dine penge i PMF’er via den løbende ordre. Vi kommunikerer de nøjagtige datoer og detaljer via e-mail. Hvis du stadig vil have ikke-investerede penge til handel på din DEGIRO konto, skal du blot udfylde onlineformularen og åbne din Kontantkonto.

Bemærk: Investering indebærer risici. Du kan miste (en del af) dit indskud. Vi råder dig til kun at investere i finansielle produkter, der matcher din viden og erfaring.

Bemærk:
Investering indebærer risici. Du kan miste (en del af) dit indskud. Vi råder dig til kun at investere i finansielle produkter, der matcher din viden og erfaring.